Announcement

Collapse
No announcement yet.

Årets värsta slöseri 2019

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Årets värsta slöseri 2019

  Rösta fram din favorit bland årets mest upprörande slöserier...

  https://skattebetalarna.se/arets-varsta-sloseri-2019/

 • #2
  Jag tycker att det inte är speciellt intressant att fokusera på den halvsocialistiska välfärdsstatens slöseri. Socialismen är ju en form av ondska. Och mera effektiv ondska är inte att föredra framför mindre effektiv ondska. Snarare tvärtom!

  För övrigt så tycker jag att Skattebetalarnas Förening är ett gäng dumdristiga medhjälpare till Socialdemokraterna eftersom Skattebetalarna hela tiden argumenterar att Socialdemokraternas politik skulle vara bättre om bara den vore mera effektiv ifråga om att uppnå sina syften! Därmed säger ju Skattebetalarna att Socialdemokraternas syften är önskvärda - och underförstått att syftena inte är onda!

  Skattebetalarnas Förening ger sossarna en moralisk sanktion m.a.o.
  Last edited by henriku; 01-26-2020, 06:20 AM.

  Comment


  • #3
   Jag tycker det är just "intressant" att då och då titta på "den halvsocialistiska välfärdsstatens slöseri". (Det finns flera skäl till detta, som jag inte tar upp här.) Jag hoppas därför att Rickard känner sig uppmuntrad att posta flera tips och andra texter om sådant.

   Ja, socialism är en form av ondska. Det vet jag att även Rickard mycket väl vet. Socialismens ondska finns det anledning att påtala flera gånger om. Men... man behöver inte göra det varenda gång man påpekar något om välfärdsstatens slöseri. Det räcker gott och väl att påpeka det ibland, och ibland även rätt så utförligt.

   Jag tror inte att Skattebetalarnas förening är en skadlig organisation, även om det stämmer att det är sällsynt att de framför goda etiska argument. Altruismen finns överallt i samhället och dess etiska dominans skulle nog inte vara mindre kulturellt omfattande om inte Skattebetalarnas förening fanns.

   Även du Henrik, skriver ibland om praktiska saker utan att ta upp den etiska sidan. Det har du ibland gjort i cirkulärsändare till tidningar där du duktigt har konkretiserat t.ex. hur Ebberöd-bank-principen är en skadlig princip. Huvudorsaken till att du i sådana sammanhang ibland enbart har fokuserat på den praktiska sidan av en sak är givetvis bristen på utrymme. Här i dNU finns inte den bristen. Du är välkommen att ösa på med etiska påpekanden och med etiska resonemang så mycket du vill. Men, gör det gärna så pedagogiskt bra du kan.
   Fråga dig t.ex. hur Andrew Bernstein skulle ha uttryckt saken, om han skulle skriva här och nu några rader om det som du har på hjärtat. Han är en bra ledstjärna när det gäller att hitta pedagogiskt positiva sätt att utrycka saker på.

   Till sist vill jag också påpeka en sak för de som läser detta, och som saknar de kunskaper inom ämnet filosofi som både HenrikU och Rickard har; det är att många vanliga enskilda socialdemokrater inte är onda människor. De är snarare hjälplösa. De känner inte till något rationellt alternativ till de olika altruistiska samhällslösningar som de funderar över.

   Comment

   Working...
   X