Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dålig idé att avskaffa polisen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Dålig idé att avskaffa polisen?

  Antalet mord i den amerikanska storstaden Minneapolis ser ut att ungefär fördubblas i år jämfört med förra året. Detta ser ut att vara en del av resultatet av den demokratiska majoriteten av stadsstyrelsens beslut att ta bort anslagen till polisen (det kallades "defund the police" på det engelska språket). Nu måste stadsstyrelsen i Minneapolis kalla in poliser från andra städer för att täcka upp bortfallet av egna poliser. Det verkar som om socialarbetare inte räcker för att hålla våldsbrottsligheten och buset tillbaka. Frågan är om politikerna i USA (och Sverige) klarar av att lära sig en läxa av de dåliga erfarenheterna? Här är en länk från Zerohedge:
  https://www.zerohedge.com/political/...=zh_newsletter

 • #2
  Fick slå upp vad tanken bakom "defunding police" egentligen betydde:

  "While while some organizations are indeed calling for the abolishment or dismantling of police altogether, "defunding the police" simply means reducing police department budgets and redistributing those funds towards essential social services that are often underfunded, such as housing, education, employment, mental ..."

  Tydligen sossetänk!

  Är väl i princip så vi gjort i Sverige men här inte talat om det för medborgaren.

  Hur en begränsad resurs ska fördelas är ofta en politiskt inflammerad prestigefråga där det rationella får stryka på foten ävensom alla är överens om att skatten ej ska höjas.
  Last edited by Ringaren; 11-13-2020, 11:33 AM.

  Comment

  Working...
  X