Announcement

Collapse
No announcement yet.

Svenskarnas desperata missgrepp i "välfärds"staten

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Svenskarnas desperata missgrepp i "välfärds"staten


  Emellanåt inträffar det att en ladugård fattar eld. Om bonden upptäcker elden i tid försöker han rädda sina stackars kor genom att jag ut dem ur den brinnande byggnaden.

  Men – då kan korna få för sig att göra något besynnerligt. Korna kan få för sig att springa tillbaka in i ladugården! Med följd att de blir innebrända. Korna beter sig på det här självdestruktiva viset därför att de blir vettskrämda av elden – och de uppfattar sin ladugård som ett tryggt ställe. När korna känner att det är fara blir det naturligt för dem att fly till det som de under lång tid har uppfattat som trygghet.

  Människor gör ibland något liknande. Ett exempel finns i dagens Sverige. Massor av svenskar har under många år blivit vana vid att uppfatta ”välfärds”staten som varande källan till trygghet. Nuförtiden har ”välfärds”politiken pågått så länge att så mycket har blivit förstört så att de svenska politikerna blir illa tvungna att göra ”nedskärningar” i denna politik – för att räddas vad som räddas kan av välfärden.

  Detta förhållande gör massor av svenskar uppskrämda. De flyr då till det invanda. De kräver ilsket att politikerna ska till varje pris bevara ”välfärds”staten. Så de angriper politikerna som – likt bonden som försöker rädda sina kreatur undan en brand i ladugården – försöker rädda deras välfärd! Svenskarna kräver envist ännu mera av det som förstör! Svenskarnas beteende är perverst men förståelig. Precis som kornas beteende.

  Vi kan inte rimligen klandra korna i exemplet ovan. De förstår inte bättre. Men svenskarna som försöker bevara ”välfärds”staten är inte vanliga ”dumma djur”. Svenskarna besitter faktiskt förmågan att tänka. De kan tänka – om de vill. Så det gäller för svenskarna att välja att använda denna förmåga om de vill överleva på sikt.

  Tyvärr har de intellektuella och politiska ledarna i dagens Sverige gjort det så svårt som möjligt för allmänheten att genomskåda ”välfärds”politiken. De har främjat sådana förvirrande idéer som att enskilda människor inte förmår fatta orsakssamband (skepticismen), att självuppoffring för andra är det moraliska idealet (altruismen), att röstning avgör vad som är rätt och fel (den kollektiva subjektivismen), o.s.v.

  De flesta ”vanliga” svenskar förmår inte tränga igenom djungeln av genomfalska idéer på egen hand. De behöver hjälp med att fatta vad som pågår och vad som är vägen ut ur eländet. De behöver en rationell filosofi som vägledning ut ur djungeln. Svenskarna behöver Ayn Rands filosofi objektivismen.

 • #2
  Ja, när regleringar leder till problem så vill många lösa det med fler regleringar. Och när vården och andra socialiserade verksamheter går på knäna så vill många höja skatterna. De lär sig aldrig läxan; att våldfärdsstaten är irrationell och att de socialistiska inslagen i blandningsekonomin orsakar mängder av problem.

  Comment

  Working...
  X