Announcement

Collapse
No announcement yet.

Välfärdspolitiken är slaveri

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Välfärdspolitiken är slaveri


  Tänk dig att din vän säger till dig ”Jag kan drabbas av olyckor. Jag kan ramla och bryta benet. Därför kräver jag av dig att du blir min slav!” Du skulle väl inte fortsätta att kalla den fräcka personen för din ”vän”?

  Men flera miljoner svenskar beter sig som ”vännen” ovan. De vet att de kan drabbas av missöden i livet. De kan ramla och bryta benet, de kan bli sjuka, de kan förlora jobbet, o.s.v. Och dessa svenskar anser att detta gör slaveri berättigat! De anser nämligen att om bara de drabbas av något missöde så ska staten tvinga andra människor att hjälpa dem.

  Slaveriet ifråga kallas för ”välfärdspolitiken”. Denna politik gör alla medborgare till varandras slavar. Om en människa drabbas av något missöde så tvingar staten andra människor att betala för missödens kostnader – oavsett huruvida de vill det eller inte. Men att ofrivilligt tvingas till att tjäna andra är självaste definitionen på begreppet slaveri.

  Svenskarna borde ställa sig en fråga. Varför?

  Visst är det sant att alla människor kan drabbas av missöden. Men varför ska andra människor för den skull tvingas betala notan, om de inte vill?

  ”Varje människa är ett självändamål, inte ett medel till andras mål.” (Som filosofen Ayn Rand uttryckte det i essäsamlingen The Virtue of Selfishness.) Den sociala konsekvensen av denna princip är att människor ska byta värde mot värde när de umgås. Ingen har någon rätt till att få något värde av en annan gratis. Ingen har någon rätt till en annan människas liv – eller någon del av det. Om en person önskar eller behöver något värde som tillhör en annan, och hon inte kan ge något eget värde i utbyte – då får hon helt enkelt vara beroende av den andras frivilliga välgörenhet.

  Välgörenhet är bättre än slaveri. Frivillighet är bättre än tvång.

  Välgörenheten blir dock en marginell företeelse i ett fritt samhälle. De allra flesta människor är inte hjälplösa. Även ”vanliga” människor besitter förmågan att bekymra sig för sin morgondag och att gardera sig mot missöden – genom att t.ex. skaffa sig privata besparingar och försäkringar.

  Välfärdsstatens anhängare har haft fräckheten att införa slaveri i det föregivna syftet att åstadkomma ”trygghet”. Men därmed har dessa stackare gjort sig själva hjälplösa i onödan. Slavar kan inte planera sin morgondag. De är ju inte dem som bestämmer över sig själva. Deras livsöden ligger i välfärdsstatens händer.

  Ju mera ömsesidigt slaveri, desto mindre möjligheter att leva. De flesta socialiststater har redan kollapsat – eftersom de har haft fullständigt slaveri. Blandekonomin Sverige har endast haft inslag av slaveri - inte totalt slaveri. Därför har Sverige ännu inte kollapsat.

  Men om inte svenskarna tänker om i tid – då går vi samma öde till mötes som öststaterna – så småningom. Och det kommer att vara rätt åt oss!
  Last edited by henriku; 03-21-2021, 08:48 AM.
Working...
X