Announcement

Collapse
No announcement yet.

1900-talets Värsta Massmördare

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • 1900-talets Värsta Massmördare

  Vilken man kommer att gå till historien som 1900-talets allra värsta massmördare? Adolf Hitler? Josef Stalin? Mao Zedong?

  Kanske ”äran” kommer att gå till amerikanen William Ruckelshaus! Denna man var tidigare chef för The Environmental Protection Agency (EPA) - d.v.s. den amerikanska motsvarigheten till Naturvårdsverket. Det var Ruckelshaus som år 1972 fattade det ödesdigra beslutet att förbjuda det kemiska bekämpningsmedlet DDT. Det beslutet har kostatmånga tiotals miljoner människoliv i Tredje världen!

  Innan DDT förbjöds i USA, och sedan p.g.a. USAs inflytande via u-hjälpen slutade användas i Tredje världen också, hade DDT-besprutning räddat miljontals människor från döden och hundratals miljoner människor från en plågsam sjukdom. I Indien t.ex. var den genomsnittliga levnadslängden 32 år innan DDT-besprutning inleddes i landet – och den hade stigit till hela 47 år under 1960-talet då DDT-besprutning tillämpades i stor skala.

  Men år 1972 beslöt miljövårdsbyråkraten William Ruckelshaus att förbjuda den livräddande kemikalien. Han gjorde det mot bättre vetande. Hans myndighet EPA hade i hela nio månader hållit ett slags ”rättegång” - en process där både miljöaktivister och vetenskapsmän hade förhörts. Vetenskapsmännen var till överväldigande del eniga om att DDT var ofarlig för människor (och dessutom för högre djur i största allmänhet) så länge den hanterades med rimlig varsamhet. Men miljöaktivisterna hade lyckats med konsten att få massmedierna på sin sida - och Ruckelshaus vek sig för dessa.

  Efter besprutningens upphörande har malarian återigen brett ut sig. Malarian hade reducerats från 75 miljoner fall om året i Indien innan DDT började användas till mindre än endast en miljon fall om året i landet medan DDTn användes. Efter Ruckelshaus´ ödesdigra beslut ökade omfattningen av malarian igen. Nu är malarian vanlig igen i hela världens tropiska områden. Speciellt barnen är hårt drabbade - eftersom de är svagare än vuxna.

  Malarian uppskattas ha tagit flera tiotals miljoner oskyldiga människors liv sedan DDTn förbjöds.

  Detta sorgliga faktum känner säkert miljörörelsens ledare till. De är inte fullständigt renons på kunskaper. Men de fortsätter att göra motstånd mot DDT ändå. De gröna är inte välmenande men tyvärr okunniga idealister. De är medvetet, avsiktligtonda! De orsakar oskyldiga människors död med flit. De Gröna säger ju själva att de vill "skydda naturen mot människans miljöförstöring". Så naturen är det som de Gröna säger sig vilja skydda - och människan, d.v.s. oss alla, är fienden som måste bekämpas - och enligt de Grönas logik utplånas.

  De Grönas medvetna ledande elit är onda - och de flummiga gräsrötterna i miljörörelsen är de ondskefulla ledarnas nyttiga idioter!

  Not: Fakta uppgifterna ovan är hämtade från essän "The Tragedy of DDT", av Dr. Thomas H. Jukes PhD, publicerad i boken Rational Readings on Environmental Concerns, Van Nostrand Reinholds förlag, 1992.
  Last edited by henriku; 10-14-2020, 10:14 AM.

 • #2
  En fråga till dig Henrik, du som vet: Vad blir följden för människorna på längre sikt om klorkolväten sprids ut i naturen?

  Comment


  • #3
   Det beror förstås på hur de sprids, samt på vilka klorväten det är fråga om.

   Jag skrev om klorvätet DDT enkannerligen. Enligt den läsning av vittnesmål från vetenskapsmän, bl.a. i boken Rational Readings on Environmental Concerns, så är DDT ofarlig för människor och högre djur förutsatt att de inte får i sig jättestora doser. DDT i de doser som förekommer i samband med ansvarsfull besprutning är ofarlig för högre djur och endast giftig för insekter och somliga ryggradslösa lägre djur. Vidare har vetenskapliga experiment visat att om fåglar matas med DDT så blir deras äggskal inte tunnare. Dessutom har vetenskapliga experiment visat att DDT intekoncentreras i djurens vävnader i samband med att den vandrar uppåt i näringskedjan.

   Rachel Carsons bok Silent Spring var proppfylld med osanningar som nämnda Rachel Carson bara hävde ur sig utan täckning. Men Carson gjorde så många barska påståenden och hennes bok lästes av så många människor att vetenskapsmännen som gick i svar mot henne inte lyckades göra sig hörda. Så massor av Rachel Carsons ovederhäftiga påståenden har blivit till etablerade sanningar i världen idag. Enligt principen att "Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir det en sanning." Världen idag är full av vandringshistorier i miljöfrågan.

   För att summera: Jag är inte mycket orolig för klorerade kolväten. Farorna med människotillverkade kemikalier är väldigt överdrivna av miljöknuttarna. Alla människotillverkade kemikalier är inte giftiga i måttliga doser och många av naturens kemikaleir är det.
   Last edited by henriku; 01-26-2020, 08:21 AM.

   Comment


   • #4
    Jag frågade om de långsiktiga effekterna. Vad vet du om dem? Jag har för mig att vissa klorkolväten kan lagras i de mänskliga fettcellerna, men jag vet inte om det t.ex. kan få konsekvenser för fertilitet och kommande generationer.

    Comment


    • #5
     Eftersom jag ej är allvetande vet inte jag heller vad som är de långsiktiga konsekvenserna av samtliga klorkolväten. Men jag känner till en kunskapsteoretisk princip som är högst relevant i det här sammanhanget. Varje utsago om verkligheten som är godtycklig (d.v.s. som inte backas upp av empiriskt belägg häntad från varseblivningar av verkligheten) saknar värde. Vi skall därför inte oroa oss för att det är möjligt i princip att det finns några för oss helt okända negativa konsekvenser av att små mängder klorerade kolväten hamnar i naturen. Som jag tror att jag påpekade - miljörörelsen kör med skrämseltaktik. Den sprider spekulationer om jordens undergång i syfte att tubba oss till att överge industrisamhället. Och en del av dessa skräckscenarior har blivit till vandringshistorier. Historier som många människor tar som sanna och bevisade enligt principen "Om en lögn upprepas tillräckligt ofta (i massmedierna) blir den till en sanning". Några exempel på sådana vandringshistorier är idén om antropogen global uppvärmning (läs om den globala uppvärmnigshysterin här: Global uppvärmning - Hål i de Grönas "vetenskap" .) samt förtalet av DDT.
     Last edited by henriku; 01-18-2020, 05:39 AM.

     Comment

     Working...
     X