Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grön "dröm" blir till mardröm

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Grön "dröm" blir till mardröm

  I de flesta fredliga samhällen finns det en del virrhjärnor som går och drömmer om krig. De inbillar sig att krig är något spännande, storartat och ädelt. De romantiserar krig. I Sverige finns det t.ex. de där typerna som rakar huvudet och demonstrerar på Karl den Tolftes Dödsdag.

  Men om och när krigsromantikerna verkligen lyckas med att få till stånd sin dröm om krig brukar de snabbt få upptäcka vad krig verkligen innebär. De får uppleva sådana konkreta yttringar av krig som unga mäns död på slagfälten, lemlästningar, svält, epidemier, våldtäkter, småbarnens förtvivlade gråt o.s.v. Krigsromantikerna får då lära sig att krig inte alls är någon spännande äventyr.

  Men då är det också för sent.

  Tack och lov har vi inte så många krigsromantiker i dagens Sverige. De flesta svenskar är inte dumma i huvudet.

  Men tyvärr har vi många miljöister i dagens Sverige.

  Miljöisterna går och drömmer om en värld utan modern teknologi och industrier. De känner att den av människan orörda naturen är något spännande, storartat och mysigt. De romantiserar natursamhället. De inbillar sig att livet blir till en dans på rosor om bara det ”hårda” industrisamhället avskaffas, och ersätts med det ”mjuka” ekologisamhället. Många av våra miljöister kämpar med näbbar och klor för att förverkliga sin dröm.

  Men om de så småningom verkligen lyckas kommer de att upptäcka till sin fasa vad anti-industrialismen verkligen innebär. De kommer att få uppleva sådana konkreta yttringar av ekologisamhället som det tröstlösa dagslånga slitet ute på åkrarna, ohyran i bostäderna, bakterierna i dricksvattnet, lorten i städernas rännstenar, isoleringen i småsamhällena utan moderna kommunikationer, mörkret i stugorna utan elektricitet, bristsjukdomarna som följer av den enformiga kosten, smutsigheten som följer av avsaknaden av rinnande vatten att tvätta sig i och inte minst den förkortade livslängden och den ökade barnadödligheten.

  Det skulle äntligen gå upp för miljöisterna att deras ”gröna” samhälle inte alls var en mysig lustgård. Utan att den i verkligheten var en mardröm.

  Men då skulle det ju också vara för sent.

  Men på samma sätt som krig trots allt kan förebyggas om vi bryr oss om att tänka igenom saken innan det blir för sent kan också ekologisamhället förebyggas. Det gäller ”bara” för de förnuftiga bland samhällets medborgare att ta reda på fakta, sätta sig in i frågorna och sedan upplysa sina medmänniskor.

  Framförallt måste tillräckligt många medborgare göra sig själva medvetna om industrisamhällets intellektuella grunder och förutsättningar. Det är nämligen ett samhälles förhärskande grundläggande idéer, d.v.s. dess filosofi, som bestämmer dess utveckling.

  Industrisamhället kan endast räddas av en ”kulturrevolution” som medför att en filosofi som försvarar förnuftet, individens rätt att leva för sin egen skull och laissez-faire kapitalismen. Den filosofin finns här: www.aynrand.org .

  Last edited by henriku; 02-17-2021, 07:15 AM.

 • #2
  Jag gissar på att de flesta som läser ditt inlägg kommer att tycka att du överdriver. Det är svårt för dem att föreställa sig att miljöismen skulle kunna vara lika förödande som förskräckliga krig kan vara. Men, ju mer man läser i ämnet ju mer upptäcker man hur farlig miljöismen är. Ett färskt exempel är de svenska miljöister som nu hävdar att det inte gör något att vindkraften fallerar i vinterkylan och som därför vill fortsätta avveckla kärnkraften. Skulle de få igenom i politiken som de vill, så riskerar vi ju att företagens produktion ibland stannar av helt och att vi ibland får det så kallt inomhus att vi till och med kan frysa ihjäl.

  Comment


  • #3
   En som har fattat:
   https://www.gp.se/ledare/elbristen-%...let-1.41702662

   Comment


   • #4
    Svar till Filip Björner, kommentar #3:

    Jag håller inte med om att den där Håkan Boström har fattat. Problemet jag har med Håkan Boström är att han endast ifrågasätter miljöisternas medel - men inte deras mål. Boström accepterar miljöisternas premiss att vi människor måste reducera koldioxidutsläppen för att förebygga en klimatkatastrof. Boström invänder bara mot miljöisternas idé att kärnkraften måste avvecklas. Så Boström har inte tänkt igenom miljöfrågorna tillräckligt långt. Han fattar inte. Han är inte tillräckligt radikal. Han behöver läsa sådana böcker som Return of the Primitive, av Ayn Rand, och Rational Readings on Environmental Concerns.

    Boström behöver komma till insikten att miljörörelsen har fel om i stort sett allt - inklusive målen och inklusive moralen.

    Comment

    Working...
    X